Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем -свети индикатора за ръчната и присветва индикацията за изгоряла крушка

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем -свети индикатора за ръчната и присветва индикацията за изгоряла крушка

Колеги, от няколко дена имам странен проблем с тоците.То не е нещо фатално и колата си върви без проблем и с него, ама е дразнещ. Като натисна спирачката и ми присветва индикацията за изгоряла крушка. Същото се случва и с включване на аварийните или мигачите - мига в синхрон със тях. Като включва габаритите или фаровете всичко се оправя и изчезват всякакви аномалии. Проверих всички възможни крушки по плафони, жабки, багажници и няма нищо изгоряло и си работят съвсем нормално.
    Вторият проблем ми се появи вчера - светна ми индикацията за вдигната ръчна. Провери - нямам блокаж и си рабиоти нормално. Сутринта като запалих колата не светеше, но като покарах малко и като ми се наложи да я вдигна по някое време - светна и не изгасва.
    Някакви идеи?
    За първия проблем мисля, че ще е някакъв замърсен контакт или утечка. Само че незнам накъде да се насоча, че не върви всеки един кабел от колата да разкачам и да пръскам със спрей. За втория обаче идея си нямам.
    Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
    Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
    Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
    Alfa Romeo 156, 2.0TS

Колега, да дойдем да ти измерим тоците ли? Виж извади крушките на стоповете почисти цоклите. Измери с уред да нямаш окъсяване към маса някъде. При мен ми мигаше когато натисна спирачката. Крушите бяха черни, но светеха. Смених ги и се оправи. Виж, мери с уред!
    Last edited by oem; d.m.y г., 16:28.
    Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

отг.

По повод светещия индикатор за ръчната...провери си моля те нивото на спирачната течност.

Comment

Симптоми на лоша маса и ниско ниво на спирачната течност.
        Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Присветваше ми индикатора за спирачките, когато подам рязко газ над 1500 оборота, след като веднага проверих нивото на спирачната течност осазнах че е точно на мин, долях малко и се оправи веднага.
          Last edited by rusiq86; d.m.y г., 19:26.
          sigpic
          Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

хм.. какво представлява този индикатор на мен също ми присветва понякога,когато натисна спирачки (същото като индикатора за ръчна но без удивителната) но мисля,че това е за накладките
            Alfa Romeo 146TD '97 156 2.4 20v
            sigpic

Comment

(!) Нещо такова, грешката в горният пост е моя, светваше в средната конзола(дисплея). Ама не е за накладките, те са още млади. След като проверих тях и вс останал, реших да доля от мин на макс течноста и се оправи, нема проблеми, а ставаше дума за има няма 30мл.
              sigpic

Comment

Мерси колеги. След като за N-ти път огледах контактите на всички крушки и не открих никъде видима причина прибегнах до радикалнния подход - всичко поред с контактол. За сега нещата уж се оправиха. За ръчната течността си е ОК и си мисля, че може датчика да се изцакал. Ще го раглобя да видя, но сега го оставям, че днес е баси каръшкия ден - спря да ми отчита километража. Проблема е , че не идва сигнал от ABS-a. По принцип имам за смяна заден ляв датчик и ми свети индикатора. Мъчих се да се конектна към ABS централата ама софта изобщо не може да открие ECU на този адрес, което ме навежда на мисълта, че ABS централата се е споминала освен ако няма някой друг бушон освен оня големия (60A).
                Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
                Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

Първоначално публикувано от AlfaMan Покажи съобщение
                  Мерси колеги. След като за N-ти път огледах контактите на всички крушки и не открих никъде видима причина прибегнах до радикалнния подход - всичко поред с контактол. За сега нещата уж се оправиха. За ръчната течността си е ОК и си мисля, че може датчика да се изцакал. Ще го раглобя да видя, но сега го оставям, че днес е баси каръшкия ден - спря да ми отчита километража. Проблема е , че не идва сигнал от ABS-a. По принцип имам за смяна заден ляв датчик и ми свети индикатора. Мъчих се да се конектна към ABS централата ама софта изобщо не може да открие ECU на този адрес, което ме навежда на мисълта, че ABS централата се е споминала освен ако няма някой друг бушон освен оня големия (60A).
                  Най-добре първо си смени неработещият датчик, после се занимавай с централата - може да излезе по-евтино...

Comment

Колега провери си вс бушони първо, а за датчика го разкачи и го почисти, тма просто е голяма мизерия, относно течността за спирачките, моята беше половин сантиметър надоло от макс и ми светеше,след наливане спря...
                    Колега reptli: ((!)) нещо такова беше, все едно е вдигната ръчната, след доливането се оправи
                    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
                      Колега reptli: ((!)) нещо такова беше, все едно е вдигната ръчната, след доливането се оправи

на мен ми свети същото но без удивителната ->( ) предполагам е за накладките
                      Alfa Romeo 146TD '97 156 2.4 20v
                      sigpic

Comment

Правилно предполагаш. Що не мушнеш крика отдолу и бързо ще разбереш?
                        Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
                        ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
                        Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

Така, значи проблема с ръчната се оказа свързан с ABS-a. Сутринта като беше изстинала всичко си беше ок (както и предполагах), всичко работеше, свързвам се с ABS централата, няма записани грешки, изобщо пълно щастие - то всъшност как да се запишат след като там където трябва да се запише то не функционира. След това последва стария номер с който бях вече привикнал - като мина 1 км сега в топлото и позагрее малко колата светва ABS-a. Само че вече бинго - едновременно с лампата на ABS-a светна и ръчната и спря да отчита километража. Ахам викам - ясна работата, това ще да е само ABS централата. Отивам на диагностика щастлив, че съм хванал "бика за рогата", но греда - няма ABS еcu, тоест не може да се свърже с него тестера (май до болка позната работа). Изобщо няма да задавам въпроси как се познава и локализира проблем с ABS-a при положением че не може да се запише каквато и да е грешка в него? Сега въпроса e как да процедирам, защото не ми се дават излишни пари (че каръщината ме е подгонила и на климатика днес протече маркуча и там незнам какви пари ще е ремонта). Става въпрос първо ECU-o ли да сменя и ако има проблем с датчика, тогава и него и има ли някакъв проблем да карам с прецакан такъв известно време (на мен не ми пречи през лятото) или да почна отзад напред, тоест датчик - ECU? Мисля последния вариант е най-дървен и по тая система мога да си подменя цялата кола докато стигна да речем до изгоряла крушка, защото в случая не съм много сигурен дали изобщо му има нещо на датчика, но и да предположим че му има някак си не виждам как той може да прецака ECU-o - поправете ме ако греша.
                          Last edited by AlfaMan; d.m.y г., 19:50.
                          Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
                          Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

AlfaMan, смени си първо датчика струва ~70-80 лева нов. След това иди на диагностика, Бош диагностика, в сервиз, в който разбират от диагностика.
                            Бош тестер, т.нар. KTS трябва да каже с точност какъв е проблема. И ако е централата, тогава купувай (втора употреба). И гледай да е абсолютно същия десет цифрен код. Например 0 265 216 401 е за твоята кола. Говорим за втора употреба. Нова централа предполагам няма и да си помислиш да купуваш - 3110,50 лв с ДДС.

Успех
                            Last edited by spe4elist; d.m.y г., 21:30. Основание: .

Comment

Преди 3 седмици ми светнаха в движение с около 50 км/ч лампите на абс и ръчна, без да съм натискал спирачка
                              Диагностика във Ванто - заминало реле или някаква клапа на АБС-а - лечение смяна на централата.....

Търтея вика погледни бушонте -ми все пак ги погледнах - само че не стигнах до този 60А който при мен е в кутия на +са на аку-то.
                              Намерих 2 бушона на абс-а в бушониерата вътре в купето - ОК си бяха.

Отивам в Екстриим - оказа се че е прецакан големият бушон - 60 А. И при мен така правеше ту светне ту изгасне, а по едно време си светеше постоянно.
                              И така минах тънко с един бушон.

А и за капак 60А бушона при мен беше само 50.
                              Нищо не ти струва да го смениш и да видиш дали ще има промяна.
                              Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                              ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Working...
                              X